Hvordan foregår en høretest?

En høretest vurderer en persons evne til at høre forskellige lyde, toner og frekvenser. Formålet er at identificere eventuelle høretab eller andre auditive problemer, som kan påvirke kommunikationen og livskvaliteten. En høretest, også kendt som audiometri, er altså en undersøgelse udført af en audiolog, for at måle en persons hørelse.

 

Formålet med en høretest

Formålet med en høretest er at identificere graden og typen af høretab, så man kan få den rette behandling og forbedre kommunikationen. Testen kan også hjælpe med at opdage andre øreproblemer tidligt.

 

Forberedelse til høretesten

      • Medicinsk information: Vær klar til at dele din medicinske historie, eventuelle symptomer og høreproblemer med audiologen.
      • Spørgsmål: Forbered eventuelle spørgsmål, du måtte have til audiologen om testen og dine høreproblemer.

Hvordan foregår høretesten?

Når du møder op på klinikken, starter besøget med en indledende samtale med audiologen. Her snakker I om dine høreproblemer og din medicinske historie for at give audiologen en bedre forståelse af dine specifikke behov. Herefter bliver du udstyret med hovedtelefoner, og audiologen bruger et audiometer til at afspille forskellige toner og frekvenser.

Under tonal audiometri-delen af testen bliver du bedt om at trykke på en knap hver gang, du hører en tone. Dette hjælper med at bestemme tærsklen for din høreevne ved forskellige frekvenser. Efter tonal audiometri udføres taletesten, hvor du bliver bedt om at gentage ord eller sætninger, som bliver afspillet. Dette vurderer din evne til at forstå tale i forskellige lydmiljøer. Hele høretesten tager normalt omkring 30 minutter til en time.

Book en gratis høretest

Hos Roskilde HøreCenter tilbyder vi gratis høretest. Vi vil i fællesskab med dig, finde den bedste løsning til dit høretab. Vi ser frem til at hjælpe dig med hørelsen.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Hvad gør man efter man har fået svaret?

Efter høretesten vil audiologen straks kunne give dig en grundlæggende vurdering af dine resultater. Derefter kan du vælge at få hjælp på en offentlig høreklinik, eller hos en privat forhandler, som f.eks. Roskilde HøreCenter.